2015. november 2.

A Blogger beállításai


A beállításokat nem részletezem, inkább egy nagyon fontos műveletre koncentrálok, amit sajnos kevesen ismernek, pedig tényleg fontos lenne, lévén, hogy a blogger egy ingyenes tárhely.


Gondolom már nem kell részleteznem, hogy hol tudjuk létrehozni és szerkeszteni a bejegyzéseinket, hisz arra már mindenki rájött (vagy már tudja). Nos, ezen oszlop legalján találunk egy csavarkulcsot, ami mellett a beállítások szócskát látjuk. Ha rákattintunk, amolyan almenük jelennek meg (nem tudom, hogy ez-e a helyes megnevezés). 

- Alap
- Bejegyzések és megjegyzések
- Mobil és e-mail
- Nyelv és formázás
- Keresési preferenciák
- Egyéb

Először nézzünk be az alapokba. Itt tudjuk szerkeszteni a blog címét, a leírását, az adatvédelmét. Engedélyezhetjük, hogy más bloggerek is segítsenek a blogunkban vagy más bloggerekkel dolgozhatunk együtt egy blogon. Beállíthatjuk azt is, hogy a blog olvasóinak listája megjelenjen-e a blogunkban vagy sem.
Igazából nem is igényelnek különösebb részletezést. Elég egyértelmű, hogy mit hol és mivel állíthatunk be. Amit én fontosnak tartok részletezni, az az egyébben található blogkezelő eszközök. Ezek meglehetősen lényegesek, mivel a blogger egy ingyenes tárhely és bármikor veszhetnek el adatok vagy akár egy egész blog. Hogy ha ez megtörténne akkor sem kell elkeserednünk, kivéve ha nem használjuk ezeket az eszközöket, de azzal már nem tudok mit tenni. Lássuk a megelőzést:

Beállítások-->Egyéb-->Blog exportálása-->Blog letöltése

Ezt nem tudom milyen időközönként érdemes megcsinálni, de szerintem max minden ötödik bejegyzés után (akinek jó a memóriája). Nem tudom, mindenki döntse el maga. Az előzőleg letöltöttet pedig nyugodtan ki lehet törölni, arra már úgysincs szükségünk, ha megvan a friss verzió. A blog importálása gombbal visszaállíthatjuk az elveszett adatokat, ha ne adj Isten becsapna a ménkű és elveszne blogunk vagy pár bejegyzésünk. Viszont ha csak néhány bejegyzés tűnik el, akkor előre szólok, hogy a meglévőkből (tehát ami nem veszett el) kettő lesz. Ezeket nyugodtan kitörölhetjük. Hogy melyik melyik, azt a számok megmondják. ;)

Amit még érdemes tudni, ha a blogunkat 18 éven felüli tartalommal látjuk el, azt szintén az egyebekben tudjuk beállítani.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése